Maak ZuidplasReageer, denk en doe mee!

Inloopavond donderdag 14 december over de Regionale Opvang Locatie in Zuidplas

Regionale Opvanglocatie (ROL)

In 2021 heeft het gemeentebestuur besloten de mogelijkheid voor een regionale opvanglocatie (ROL) te verkennen om vluchtelingen op te vangen. Daarmee wil de gemeente Zuidplas de regie van de vestiging van een opvangcentrum in eigen hand houden, niet alleen vanuit hartelijkheid maar ook uit praktisch oogpunt.

ROL staat voor Regionale Opvang Locatie. Een ROL kun je omschrijven als een ‘tussenstation’ dat tijdelijk onderdak biedt aan statushouders en kansrijke asielzoekers voor een periode van maximaal 10 jaar. De statushouders – zij die al een verblijfsvergunning hebben – verblijven in deze opvang tot zij een huis in de regio krijgen toegewezen. De kansrijke asielzoekers – zij die nog in afwachting zijn van hun vergunning – zitten hier tijdelijk tot zij een verblijfsvergunning krijgen en toegewezen worden aan een gemeente in de regio.

In Zuidplas heeft de ROL plaats voor 250 – 300 personen. De ROL in Zuidplas staat er voor maximaal 10 jaar. Het is dus niet zo dat deze 300 personen allemaal een huis krijgen in Zuidplas.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.zuidplas.nl/vluchtelingen.

Inloopavond op donderdag 14 december

U bent van harte uitgenodigd voor deze inloopavond in het Comenius College over de (mogelijke) komst van een Regionale Opvang Locatie in Zuidplas. 

Omdat de ruimte in het Comenius College beperkt is, vragen wij u om u van te voren aan te melden. Zo weten wij hoeveel mensen er komen. Om iedereen goed te woord te kunnen staan, werken we deze avond met tijdsloten van een uur. 

Op dit moment is er nog 1 tijdslot beschikbaar en u kunt zich nog tot donderdag 14 december 12:00 uur aanmelden.

NB: Helaas kunnen wij belangstellenden zonder een aanmelding niet toelaten.

 21:00 - 22:00

Belangrijk om te weten

  • De ingang van het Comenius College bevindt zich aan de zijde van de Zuidplaslaan.
  • Wij vragen u te parkeren in de nabijgelegen wijk. De parkeerruimte bij het Comenius College is zeer beperkt.
Cookie-instellingen