Maak ZuidplasReageer, denk en doe mee!

Gebiedspaspoorten

Het is zover! We zijn aan de slag gegaan met de gebiedspaspoorten. In 2021 hebben veel inwoners al meegedacht over de omgevingsvisie Zuidplas, waar ook de verschillende dorpsvisies in uitgewerkt zijn. We gebruiken deze visies nu als startpunt voor de volgende stap. We maken een gebiedspaspoort voor alle dorpen.

Begin 2022 zijn we begonnen in Zevenhuizen, waar ook buurtschap Oud Verlaat onder valt. In december 2022 is dit paspoort vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas. In januari 2023 is het gebiedspaspoort Zevenhuizen vastgesteld door de gemeenteraad.

Eind 2022 zijn we gestart met het gebiedspaspoort van Moerkapelle. Dit paspoort is in september 2023 vastgesteld door het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Zuidplas. In oktober 2023 is het gebiedspaspoort van Moerkapelle unaniem vastgesteld door de gemeenteraad.

In juni 2023 zijn we gestart met het gebiedspaspoort van Moordrecht. Voor dit paspoort zijn we nog druk in gesprek met diverse inwoners, ondernemers en belanghebbenden.

Op dit moment is de gemeente Zuidplas nog niet begonnen met het traject van het gebiedspaspoort voor Nieuwerkerk aan den IJssel. Naar verwachting wordt hiermee gestart in het vierde kwartaal van 2023.

Gebiedspaspoort Zevenhuizen

Gebiedspaspoort Moerkapelle

Gebiedspaspoort Moordrecht

Gebiedspaspoort Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project? Mail dan naar gebiedspaspoort@zuidplas.nl

Tour door Zevenhuizen gebiedspaspoort
Met de bus op zoek naar de smaak van Zuidplas: Denkt u mee?
 
 
Cookie-instellingen