Maak ZuidplasReageer, denk en doe mee!

Oranjestraat Moerkapelle

In 2024 staat de uitvoering van de Oranjestaat in Moerkapelle gepland. Het is nodig onderhoud uit te voeren aan de weg. Hierbij hebben we ook gekeken naar de verkeersveiligheid van de (brom)fietsers wat een zorg is bij bewoners. Wij hebben in overleg met een groepje betrokken bewoners een voorlopig ontwerp voor de Oranjestraat gemaakt. 

Vergroten verkeersveiligheid

In het Voorlopig Ontwerp stellen we een aantal aanpassingen aan de Oranjestraat voor:

  • Vervangen asfalt bredere gedeelte van de Oranjestraat tot aan de Nassaustraat door betonstraatstenen. Dat past beter in een 30 km/h zone en sluit beter aan op de woonstraten rondom de Koningsspil.
  • Vervangen asfalt smalle gedeelte van de Oranjestraat tot aan de Middelweg door betonstraat-stenen.
  • Voor auto’s wordt de weg vanaf de Koningsspil éénrichtingsverkeer. Voor (brom)fietsers blijft de Oranjestraat wel in twee richtingen open. Dit vergroot de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers.

Gesprekken belangenvereniging

Vanaf eind 2022 is de gemeente met de Belangenvereniging Bewoners Sportweg-Julianastraat-Middelweg ook in overleg over de ontwikkelingen rondom de Oranjestraat. De belangengroep maakt zich onder andere hard voor het vergroten van de verkeersveiligheid op en rondom de Oranjestraat. Vanaf de zomer van 2023 heeft de belangengroep meegedacht met de nieuwe inrichting van de weg. Hun ervaringen en gewenste aanpassingen hebben wij grotendeels verwerkt in het Voorlopig Ontwerp.

Inloopavond

Het Voorlopig Ontwerp van de Oranjestraat is voor iedereen te bekijken tijdens een inloopavond op donderdag 25 januari 2024 tussen 18.00 en 20.00 uur in Dorpshuis Op Moer.

U kunt tijdens deze avond uw reactie geven op het Voorlopig Ontwerp. Vervolgens bekijken wij of deze verbeterpunten een plek kunnen krijgen in het Definitieve Ontwerp.

U kunt het Voorlopig Ontwerp ook op deze projectpagina bekijken, al zijn de tekeningen wel erg technisch. Tijdens de inloopavond kunnen wij de tekeningen aan u toelichten. Als u online een reactie op het Voorlopig Ontwerp wilt geven, kan dat via onderstaande knop. Dit kan tot uiterlijk 31 januari 2024.

  GEEF UW REACTIE OP HET VOORLOPIG ONTWERP VAN DE ORANJESTRAAT  

Communicatie

Via deze projectpagina houden we u op de hoogte van de aanpassingen die wij doen aan het Voorlopig Ontwerp en waarom we voor de aanpassingen kiezen. Ook kunt u hier het Definitief Ontwerp bekijken als dat klaar is.

Vragen?

Heeft u vragen die niet kunnen wachten tot de bijeenkomst? Neem dan contact op met mij via 0180 – 330 300 of stuur een e-mail naar frank.vanmeurs@zuidplas.nl

Een momentje...
    Cookie-instellingen